Fires i Congressos

SITC’09: fer que els catalans que es queden a casa viatgin per Catalunya

Proximitat, innovació i participació. Aquests són els tres eixos amb què el Saló Internacional de Turisme de Catalunya (SITC) afronta una edició marcada per la crisi. Una jornada amb el secretari d’Estat de Turisme, Joan Mesquida, packs “anticrisi” i els espais temàtics “La porta del Desert” i “Mad Travellers” són les principals novetats d’enguany.

A partir d’aquest dijous i fins diumenge, obre les portes el SITC, una edició que els seus organitzadors volen que es caracteritzi no només per ser una plataforma informativa i comercial, sinó per ser “el saló de les vivències on el visitant comenci ja a gaudir les seves vacances”.

El president del saló, Ramon Bagó, ha afirmat que “el sector turístic no està directament en crisi però sí que viu en un context de crisi. Les vendes es fan a ultimíssima hora i la necessitat vital de sortir farà que no tinguem un any desastrós ni que ens vagi tan malament com a d’altres sectors”.

La crisi també planteja noves oportunitats. Per a Bagó, “en un any complicat en què el nombre de turistes estrangers ha baixat, cal aprofitar el potencial que suposen aquells catalans que no viatjaran a l’estranger i fer que ho facin per Catalunya”.

Tenint en compte tot això, la directora del saló, Marta Serra, ha explicat que “hem insistit molt als expositors sobre la importància del viatger català i els hem animat a que presentin ofertes engrescadotes i especials per als visitants, els anomenats packs anticrisi”.

També la innovació i la renovació juguen un paper clau en moments difícils i enguany s’ha creat “Mad Travellers”, un espai patrocinat per Turisme de Catalunya, amb productes i propostes originals en el sector del turisme actiu, d’aventura i alternatiu.

“La porta del desert”, amb l’oferta de les destinacions del món àrab, i la presència el dia 17 del secretari d’Estat de Turisme, Joan Mesquida, qui explicarà als professionals del sector turístic català que s’està fent en matèria turística, són dues propostes més per a aquest SITC que comença aquest dijous a Fira de Barcelona. 

Back to top button