superior

Destinacions

El Pallars Jussà, reconegut com a destinació turística sostenible a escala mundial

La comarca lleidatana del Pallars Jussà ha estat escollida per l’associació internacional Green Destinations com una de les 100 destinacions turístiques mundials més sostenibles del 2020, reconeixement que només tenen sis territoris més a l’Estat espanyol.

Roc de Pessonada i la Vall de Carreu des de Salàs de Pallars. Geoparc, Pallars Jussà © Oriol Clavera

El Green Destinations elabora anualment un rànquing en col·laboració amb altres onze organitzacions mundials amb la finalitat de mostrar actuacions d’èxit, compartir bones pràctiques i reconèixer la feina i la promoció del turisme sostenible a les destinacions escollides.

L’exemple de bones pràctiques que s’ha presentat amb la candidatura del Pallars Jussà ha estat el projecte Gratitud Pallars, impulsat per l’Associació Marques de Pastor i el Consorci Leader Pirineu Occidental. La iniciativa promou que empreses turístiques, població local i visitants contribueixin voluntàriament a la conservació i valorització del patrimoni natural i cultural rural. Això s’aconsegueix a través d’eines de micromecenatge i compensació de petjada ecològica, per identificar i crear microreserves i projectes de recuperació de patrimoni.

El Pallars Jussà va rebre aquest reconeixement durant el congrés Global Green Destinations Days, una de les principals conferències internacionals dedicades al turisme sostenible que s’ha celebrat el passat mes octubre.

Articles relacionats

Back to top button