DestinacionsReportatges

“La gent no farà turisme fins que s’elimini el coronavirus”

L’economista Xavier Sala i Martín sosté la teoria que “mentre hi hagi virus no hi haurà economia” i per aquest motiu “la gent no farà turisme ni anirà a restaurants si el virus existeix, encara que estigui molt afeblit”.

El professor diu que “s’ha d’eradicar el virus perquè torni la confiança”. Augura que l’actual crisi no serà infinita i posa com exemple la Xina, però assegura que tot passa perquè la gent no tingui por. “La salut és principal, això no va de deixar una mica de banda la salut per centrar-nos en ajudar l’economia, al revés, encara que s’ensorri ara l’economia se’n sortirà si acabem amb el virus”, ha sentenciat.

Sala i Martín explica que el consum privat es retrau quan hi ha crisi i en el context actual “la gent no gasta i els negocis s’enfonsen, i especialment ara pel virus aquells que es basen en el contacte humà, com el turisme”.

L’economista, en una intervenció al programa de ràdio Versió RAC1, opina que l’Estat ha de condonar els impostos a les empreses mentre no puguin fer la seva activitat, com els restaurants. Sala i Martín fa un advertiment: “Les empreses s’han de fer a la idea que estan soles i que el govern no els ajudarà i qui rebrà els diners d’Europa seran les empreses que tenen connexions polítiques”. Restaurants i hotels que necessiten l’ajuda no la rebran i s’han de fer a la idea que se n’han de sortir ells sols, ha conclòs.

Articles relacionats

Back to top button