superior

AAVV i TTOOEntrevistes

Jordi Martí, nou president d’ACAVe

L'assemblea general d’Acave ha escollit Jordi Martí Utset com a nou president de l’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades en substitució de Martí Sarrate, que exhaureix el nombre màxim de mandats que marquen els estatuts

Jordi Martí, CEO deTraveltec, agafa les regnes de l’associació amb certa normalitat i amb una atmosfera de continuïtat. Martí ja ostentava una de les vicepresidències i l’anterior president, Martí Sarrate, ara passa a ser vicepresident de receptiu.

Martí ha encapçalat l’única candidatura que es presentava a l’elecció i el seu nomenament ha estat automàtic, sense necessitat de votació. L’acompanyaran a la junta, com a vicepresidents, a més de Sarrate, Julia Franch (Bestours) per a l’àrea de corporate, Rafa Serra (Temps d’Oci) de vacacional, Montse Bea (Kaluma) per a turoperació i Josep Sala (Tarawa Travel) per noves tecnologies.

Jordi Martí es posa al capdavant de la patronal de les agències per un període de quatre anys i poc després d’iniciar mandat ha atès Comunicatur per explicar els seus reptes més immediats.

Vostè porta anys vinculat a la directiva d’Acave i per tant és força coneixedor de l’entitat. Però ara fa un pas endavant que s’intueix com a continuista. En aquest sentit, quin és el seu objectiu prioritari?
El repte principal per tirar endavant aquesta candidatura era aconseguir arribar a un consens amb l’altra candidatura, que en un principi es presentava a les eleccions i que en les dues darreres legislatures estava al que políticament en diríem oposició. Ha estat un debat molt interessant que ens ha portat a aquesta única candidatura que pretén treure el millor de tots el que la formem. Ja sabem que hi haurà temes on tindrem que treballar de valent per posar-nos d’acord però que de ben segur, serà profitós pel soci, per l’associació i pel sector en general.

Quins són els principals reptes als que s’enfronten tant les agències de viatges representades per la seva entitat com l’entitat en sí mateixa, atesa l’actual conjuntura socioeconòmica global?
Després d’aquest dos anys extremadament complicats pel sector turístic, i més especialment per les agencies de viatges, volem aprofitar l’oportunitat que ens ha donat aquest escenari per posar en valor el paper de l’agent de viatges, que ha estat l’interlocutor entre els proveïdors de serveis i el client, defensant en tot moment els interessos d’aquest últim, a banda d’assessorar-lo en aquest marc de incertesa que hem estat vivint darrerament.

– Créixer en nombre d’afiliats de més enllà de Catalunya és un objectiu prioritari per a l’Acave? Quina estratègia seguirà per aconseguir-ho?
No només més enllà de Catalunya, el sector està creixent en nombre de microempreses que estan donant un servei molt personalitzat al client i el repte es arribar a totes per tal d’explicar els avantatges i serveis dels que disposen com a membres d’Acave.

– Dins del sector turístic hi ha “àmbits de pressió” (lobbys) molt marcats, com ara el subsector de l’allotjament i, més en concret, l’hoteler. Per què creu que no passa el mateix amb el lobby de les agències de viatges? O, si més no, per què creu que no es percep igual? Què pot fer l’Acave per a millorar aquesta percepció i tenir més força?
En aquest aspecte precisament, crec que hem avançat molt durant la pandèmia  i el resultat més evident es que hem estat interlocutors de primer ordre amb l’Administració i hem aportat el nostre coneixement en les negociacions que ens han portat a mesures de primer ordre tals com els ERTOs sectorials i els ajuts a empreses.

Us recordem que Acave va néixer a Catalunya i és on té la seu principal, però el seu àmbit és estatal. Compta amb 450 agències associades i un miler de punts de venda.

Articles relacionats

Back to top button