superior

FormacióTransport

Vols transoceànics dins les fronteres d’Andorra?

El nou president de la Cambra de Comerç d’Andorra creu necessari disposar d’un aeroport dins les fronteres del país. L’actual infraestructura que dona servei aeri al Principat és l’aeroport de la Seu que no sembla que doni el resultat esperat per les seves limitacions.

La infraestructura ubicada a la Seu d’Urgell, que comparteixen Catalunya i Andorra, no està sent atractiva pels vols comercials. Un exemple, encara no disposa de sistema d’aproximació per GPS que permeti els aterratges i les sortides en cas de mal temps.

La situació geogràfica de Andorra dificulta la seva connectivitat exterior. La Cambra aposta per recuperar un projecte de fa més de 10 anys per construir un aeroport intern com a millora necessària de les comunicacions per atreure turisme de luxe, comerç i inversions. La via aèria és l’alternativa excel·lent. Però, com i on s’instal·la un aeroport al mig dels Pirineus i en un territori tan limitat?

El Govern andorrà ja va apostar per l’aeroport a la Seu. La viabilitat tècnica que vol estudiar la Cambra, per a alguns representants públics, sembla una ficció. Però la realitat és que ja estan mirant a la localitat de Soldeu un espai que permetria ubicar una pista de dos quilometres de longitud. La Cambra recorda que existeix un avantprojecte factible avalat pel sector aeronàutic.

Cap a finals d’aquest 2018 és possible que es presenti una proposta detallada de les característiques que podria tenir aquest futur aeroport que busca vols extracomunitaris i intercontinentals. Aspiren a comptar amb connexions amb les capitals europees, però també amb Nova York, Moscou o Dubai.

Articles relacionats

Back to top button