superior

abajo

Destinacions

Les 3 millors propostes enoturístiques de Catalunya del 2018

El Castell del Remei (Lleida) ha acollit la 4a Nit de l’Enoturisme de Catalunya que ha reunit el sector del turisme i del vi en una celebració que premia les millors iniciatives enoturístiques catalanes de l’any.

Aquests premis són una iniciativa de la Taula d’Enoturisme de Catalunya impulsada per la Generalitat, els patronats de turisme i el sector. L’objectiu principal és posicionar Catalunya com a destinació enoturística de referència a escala mundial.

El jurat ha decidit guardonar com les millors propostes enoturístiques 2018 en les tres categories:

  • Cellers: Abadal (DO Pla de Bages). Per la seva tasca dinamitzadora del territori, vinculant-se amb la població i empreses locals. Esdevé a més un celler de referència pel seu impuls a iniciatives que vinculen la cultura i l’enoturisme: recuperació de varietats autòctones (raïm) i projectes com el “vi de tina” i la “Ruta de les barraques”. A més, es reconeix la seva aposta pel foment i la conservació de la cultura i el paisatge com a patrimoni vinícola natural, cultural i social.
  • Allotjament i restauració: La Cuina de l’Empordanet (DO Empordà). Pel compromís dels 20 restaurants que composen aquest col·lectiu amb el territori i la població local. L’associació és un exemple de cooperació entre els agents del territori per promocionar conjuntament els vins i la gastronomia de qualitat. Amb aquest guardó es reconeix el seu treball per la difusió de la cuina tradicional del Baix Empordà, elaborada i maridada amb productes gastronòmics i enològics de proximitat.
  • Experiències i innovació: Sapienstravel-Viemocions. Per esdevenir una de les empreses pioneres en la comercialització de l’enoturisme a Catalunya, amb activitats singulars i exclusives en diferents territoris vitivinícoles del territori. El jurat ha valorat especialment la seva aposta 360 graus per fomentar la cultura del vi mitjançant experiències enoculturals que posen en valor el patrimoni artístic, històric i cultural existent. També destaca la seva aportació a l’estructuració de producte i posada a l’abast del mercat, amb estreta col·laboració amb el territori i els ens de gestió enoturística.

El jurat també ha valorat i destacat les propostes següents com a finalistes en cada una de les tres categories: Albet i Noya (DO Penedès), en la categoria Celler; Cal Blay Vinticinc (DO Penedès) i Cal Llop (DOQ Priorat), en la categoria Allotjament i restauració; i Priorat Enoturisme (DOQ Priorat i DO Montsant), en la categoria Experiències i innovació.

El lliurament dels premis van anar a càrrec de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.

Articles relacionats

Back to top button