superior

Allotjament

Neix Origorooms, nou portal d’hotels 100% sostenibles

En ple remolí de centrals de reserves hoteleres i de webs de viatges, una nova plataforma en línia anomenada Origorooms s’està obrint camí amb una aposta modesta però clarament diferenciada cap a una real sostenibilitat hotelera que està tenint ja una clientela fidel per ser un referent del turisme responsable i actuar sota la consigna de ser una comunitat de viatgers.

El nom de la plataforma és una clara posada en valor del que persegueix: Origo significa origen i això és el que pretén: tornar a l’origen i a un turisme tranquil, que respecta el territori on s’assenta i que reinverteixi en la comunitat local.

La idea de la plataforma va néixer de tres socis, un diplomat en turisme i amb àmplia experiència hotelera, un altre que és arquitecte tècnic i un tercer que és enginyer informàtic amb experiència en startups. Per a l’impuls final a la seva idea van tenir el suport de la Fundació Prevent, una entitat privada sense ànim de lucre que el seu objectiu és promoure la inserció social i laboral de persones amb discapacitat i fomentar la cultura preventiva en l’empresa, mitjançant una major conscienciació social que garanteixi entorns laborals més segurs i empreses més responsables.


Hotels realment sostenibles

La diferenciació de la central de reserves arriba amb l’elecció dels hotels: en la plataforma només es troben establiments urbans, vacacionals o rurals, el nexe comú dels quals és valorar la gestió mediambiental i social. Per això fan una crida als establiments que tinguin una estratègia i voluntat de diferenciar-se entorn de la sostenibilitat, que apostin pels proveïdors de quilòmetre 0, l’arquitectura dels quals sigui de baix impacte, que usin energies netes i que tinguin una labor social real, entenent com a tal l’aportació de valors a la comunitat o al barri on s’assenten. En definitiva, una economia col·laborativa que reverteixi a la zona.

Per això també la plataforma col·labora amb la campanya de WWF “100 empreses pels boscos” per repoblar mitja hectàrea del Parc de Doñana.

La plataforma, que ha nascut a Catalunya, compta amb eco hotels a Aragó, Astúries, Balears, Canàries, País Basc, Navarra i sobretot Catalunya, on ja posseeixen 5 hotels.

Veure la plataforma Origorooms

Articles relacionats

Back to top button