superior

AllotjamentEstudis

Només 1 de cada 4 turistes rurals repeteix allotjament

L’Observatori del Turisme Rural ha dut a terme un estudi recentment per conèixer diferents aspectes sobre el turista rural a Espanya. Entre les conclusions més destacades es troba l’escassa fidelització que pateix el sector, ja que un 74% dels més de 10.000 viatgers enquestats indiquen no repetir allotjament rural.

L’estudi —liderat pel portal especialitzat Escapadarural.com a través de l’Observatori del Turisme Rural, l’escola CETT-UB i l’empresa d’enquestació en línia Netquest— aporta informació sobre la causa d’aquest baix índex de repetició en turisme rural. Els resultats apunten que, fonamentalment, es deu a l’interès del viatger per canviar de destinació (98,9%). D’altra banda, el 26% que sí repeteix allotjament ho fa motivat per la seva satisfacció pel que fa a les instal·lacions (80,5%), la ubicació de la casa (69,9%), l’amabilitat del propietari (65,5% ) i el preu (57,6%).

La investigació també aporta dades sobre la freqüència amb què els viatgers solen practicar turisme rural al llarg de l’any. Les xifres coincideixen amb els resultats de l’any passat, ja que la majoria d’enquestats indiquen convertir-se en turistes rurals entre 2-3 vegades a l’any (45,3%). El segueix de prop el grup que anualment només s’escapen una vegada (42,1%). I a molta distància es troben, tant els de baixa freqüència, que fan turisme rural biennalment (7,4%), com els consumidors freqüents amb més de 3 sortides a l’any (5,2%).

Ana Alonso, directora de Comunicació de EscapadaRural.com, reflexiona sobre això referint-se a aquestes 2-3 vegades que el viatger practica turisme rural al nostre país com “una gran oportunitat perquè el client visqui una excel·lent experiència i incrementi la freqüència de consum”.

Quant a la distribució geogràfica dels aficionats a aquest tipus de turisme, les dades registrades per l’Observatori de Turisme Rural reflecteixen que els viatgers que més vegades practiquen turisme rural resideixen a: Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó, Aragó, Castella-la Manxa, Madrid, Extremadura i Andalusia. La resta només ho fa un cop l’any.

Segons les dades registrades pel portal EscapadaRural.com aquest mes de juliol l’ocupació mitjana nacional de Turisme Rural s’incrementarà en només dos punts davant l’ocupació de l’any passat (21% vs. 19%). No obstant això, el portal, que acull el 80% de l’oferta d’allotjaments rurals a Espanya, mostra que les cases amb piscina augmenten la seva ocupació fins al 30% i les cases properes a la platja fins al 25%. Així mateix, també es produeix una major demanda dels establiments rurals que admeten mascotes i que compten amb activitats per a nens, tots dos amb el 24%.

El 69,9% dels viatgers fan turisme rural a l’estiu, segons dades de l’Observatori del Turisme Rural. Els que trien les vacances estiuenques per practicar turisme rural indiquen fer-ho, en un 76,4% dels casos, per viure de prop festes i tradicions populars i en un 74,2% per practicar esports a l’aire lliure. Per darrere queda la motivació del preu, assenyalada en un 72,1%. Segons Ana Alonso, “aquests resultats mostren com tot i que aquest tipus de turisme s’associa a una opció barata per a les vacances, hi ha altres raons més importants. L’atractiu del turisme rural a l’estiu està més aviat relacionat amb la inherent oferta d’oci local i l’oportunitat de gaudir de hobbies i aficions”.

Articles relacionats

Back to top button