DestinacionsServeis

Aplicació mòbil 112 d’emergències per als turistes que visitin Catalunya

El servei d’emergències 112 ha obert un nou canal pensat pels turistes que supera la barrera de l’idioma. L’Aplicació mòbil que ja està operativa l’ha desenvolupat Telefònica i incorpora també un servei de geolocalització.

El Gremi d’Hotels de Barcelona ha estat la primera entitat a adherir-se al projecte i donarà a conèixer l’APP entre els seus clients. Per al sector es tracta d’una aposta per la millora en la qualitat i atenció al visitant. Segons el departament d’Interior català, l’aplicació és pionera a Europa perquè permet als turistes que no parlen cap dels idiomes habituals en els que es dóna el servei en el telèfon 112 (català, castellà, anglès, francès i alemany) comunicar-se amb les emergències a través de pictogrames.

La seguretat és una qüestió fonamental a l’hora de triar la destinació turística i els seus responsables volen contribuir amb aquesta aplicació a crear una destinació turística de qualitat on els visitants podran comunicar amb el telèfon d’emergències 112 en igualtat de condicions que la resta de residents.

L’aplicació mòbil

L’APP es basa en pictogrames que recullen les emergències principals i més comunes que fan que els ciutadans truquin al 112. Els pictogrames estan agrupats en tres apartats: policials, de salvaments i extinció d’incendis, i sanitaris, que indiquen situacions com agressions, robatoris, accidents de cotxe, incendis, inundacions, maltractaments, convulsions, etc. A més, cada pictograma inclou consells per minimitzar el risc mentre no arriben els serveis d’emergències.

L’aplicació es descarrega en l’smartphone i de forma automàtica detecta l’idioma del telèfon de l’usuari i es mostrarà en aquesta llengua sense que l’usuari hagi de configurar ni seleccionar res. A més, l’APP geolocalitza l’usuari utilitzant els sensors propis del terminal. Aquesta dada serà molt útil per als serveis d’emergència, ja que en pocs segons podran saber on és l’alertant.

Les llengües que s’hi han incorporat a l’APP són el rus, el xinès, l’àrab, el polonès, el japonès i l’italià, però l’aplicació està preparada per incorporar nous idiomes en el futur (en el cas que l’idioma encara no estigui incorporat, l’aplicació es mostra en anglès). El telèfon d’emergències 112 centralitza totes les trucades d’emergències de Catalunya, funciona les 24 hores del dia els 365 dies de l’any, és gratuït i comú a tota la Unió Europea.

Articles relacionats

Back to top button