superior

EmpresesTransport

Sona de nou la possible fusió Emirates-Etihad

Els rumors tornen després que les companyies hagin anunciat un nou acord interlínies

Els Emirats Àrabs Units compten amb dues companyies governamentals que són a la vegada dues de les grans aerolínies mundials. Etihad i Emirates han acordat associar-se en un acord que molts vaticinen com el preludi d’una fusió.

El país és petit, està format per set emirats, i no queda clar quina avantatge suposa comptar amb dues companyies de bandera. Operen per a tot el món des de dos aeroports molt propers. Emirates des de Dubai i Etihad des d’Abu Dhabi, els seus aeroports estan situats a una distància no superior als 150 km.

La súper aerolinia de l’Orient Mitjà

Abans de que arribés la pandèmia van començar a tancar acords bilaterals en diferents àmbits. Els seus responsables sempre neguen que la intenció final sigui la integració en una mateixa matriu però el rumor circula en els últims cinc anys. Significaria el naixement d’una súper aerolinia de l’Orient Mitjà. Mantenir dues xarxes de connexions aèries internacionals que coincideixen en un mateix territori no sembla d’allò més eficient.

Etihad i Emirates són el braç executor de l’estratègia de govern dels Emirats Àrabs Units per promoure el turisme i convertir-se en una destinació global. Han anunciat aquest acord anomenat “interlínia” que permet als passatgers visitar els emirats i poder tornar al seu país d’origen sortint d’un aeroport diferent al que va arribar. A més, la situació geogràfica estratègica d’aquest país del golf, entre els continents europeu i asiàtic, també donarà una oportunitat als viatgers que vulguin fer una aturada d’uns dies en el seu viatge intercontinental.

Per desè any consecutiu, Emirates va tornar a alçar-se amb el guardó a la “Millor Aerolínia del Món” als Business Traveller Middle East Awards 2023. A més, el grup Emirates, en el seu informe anual 2022-23, ha presentat l’any més rendible de la seva història aconseguint un nou rècord de beneficis de 3.000 milions de dòlars.

Articles relacionats

Back to top button