Allotjament

Els apartaments denuncien que els hotelers els volen eliminar

Els empresaris dels apartaments asseguren que els hotelers volen excloure’ls com a modalitat d’allotjament perquè els consideren una competència directa. L’associació d’apartaments turístics vol que l’Ajuntament de Barcelona aixequi el més aviat possible la moratòria per legalitzar habitatges turístics a la ciutat.

El sector dels apartaments diuen que els hotelers estan pressionant les administracions i als partits polítics, especialment al Partit Popular, per treure’ls del circuit legal de l’allotjament. Lluís Torrent, president de la Federació Catalana d’Apartaments Turístics (FEDERATUR), ha afirmat que les pressions estan arribant “del lobby hoteler de Madrid i Barcelona, que és el mateix”. Torrent ha sentenciat que els hotelers “no ens volen” perquè som competència.

El president de FEDERATUR opina que han utilitzat les molèsties als veïns com excusa per justificar la moratòria a Barcelona. “La realitat és que no hi ha cap problema, es registren 6 queixes al mes contra apartaments turístics, un número de queixes ridícul”, ha explicat Torrent.

El president del sector dels apartaments ha reclamat la llibertat per exercir l’activitat respectant les regles legals. Amb contundència ha dit: “quan surt el sol surt per a tothom, de manera legal i ordenadament, faltaria més”

En referència a les plataformes P2P, FEDERATUR considera que se’ls ha de donar facilitat perquè puguin fer la seva activitat i s’ofereixen per ajudar a intermediar entre les plataformes i les administracions.

Per la seva banda el president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, ha reclamat a l’associació d’apartaments turístics APARTUR que controli que tots els allotjaments paguen la taxa turística. Clos diu que a la ciutat de Barcelona hi ha 20 mil habitacions d’apartaments i en un any només han recaptat 600 mil euros mentre el sector hoteler amb 36 mil habitacions ha ingressat 16 milions d’euros. Clos insta als empresaris d’apartaments a autoregular-se.

Articles relacionats

Back to top button