Destinacions

La capital espanyola de la Gastronomia 2016: Toledo

Toledo prendrà el proper any el relleu a Càceres com a Capital Espanyola de la Gastronomia. El jurat que atorga aquest títol es va decantar per la capital de Castella-la manxa front la ciutat de Huelva que també aspirava al guardó.

Capital Gastronòmica a poc a poc es va consolidant com una plataforma de promoció del turisme gastronòmic. En el cas de Toledo en 2016 la ciutat commemorarà el 30 aniversari de la declaració per la UNESCO de Ciutat Patrimoni de la Humanitat i el 400 aniversari de la mort de Miguel de Cervantes qui durant temporades va residir a Toledo.

La gastronomia i el patrimoni es combinaran el proper any per atreure al turista. Anualment ja rep més de 3 milions de visitants. Toledo forma part de la Xarxa de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, la Xarxa de Ciutats AVE i la Xarxa de Juderies, entre d’altres.

L’alcaldessa de la ciutat, després de conèixer el títol, ha manifestat la voluntat que “Toledo Capital Gastronòmica impulsi i doni a conèixer una cuina moderna que s’està reinventant a partir de la tradició, els productes locals i un patrimoni únic. Amb sensibilitat, harmonia i elegància. Una cuina amb la qual Toledo s’expressa amb un llenguatge nou, capaç d’enlluernar i enamorar”. A Toledo es va publicar el primer tractat de cuina en llengua castellana, el “Llibre de Guisats” de Rupert de Nola, en 1529, coincidint amb l’estada a la ciutat de l’emperador Carlos V.

Articles relacionats

Back to top button