superior

DestinacionsFires i Congressos

L’efecte Mobile World Congress, fins el 2018

Els 75 mil congressistes del Mobile World Congress (MWC) que han omplert hotels i apartaments turístics a la ciutat de Barcelona i els seus voltants deixen fins a 350 milions d’euros d’ingressos. Es tracta d’una quantitat estratosfèrica que ningú vol perdre. El turista de congressos gasta fins a quatre vegades més que un turista d’oci.

Allotjaments, restaurants, botigues, taxistes, espais turístics, entre d’altres, han pogut notar l’efecte MWC. Un congrés que està garantit fins el 2018, però els organitzadors tenen previst obrir la subhasta per decidir si canvien de seu o es mantenen a la ciutat Comtal. Queden pendents algunes qüestions clau pels organitzadors, una bàsica és la connexió de transport entre el recinte firal i l’aeroport de Barcelona. També els preocupa les mobilitzacions socials que s’organitzen al voltant del MWC per guanyar notorietat i que incomoden els assistents.

Entre els aspectes que s’han pogut solucionar, en part, des de l’última edició ha estat el control del preu de les habitacions. Tot i que és evident que la llei de l’oferta i la demanada ha premés trobar habitacions a preus desorbitats (500 euros en hotels de 2 estrelles i fins a 1.100 en 4 estrelles), l’acord entre el MWC i el Gremi d’Hotels, pel qual s’han tancat 25.000 habitacions a un preu fix de 230 euros, ha evitat que els allotjaments donessin la impressió de participar de la llei de la selva.

També ha estat molt positiva la implicació de l’Institut Metropolità del Taxi donant llibertat als taxistes a treballar en les hores de màxima afluència de congressistes. A més els ha demanat que mantinguin un alt nivell de servei conscient de que són de vital importància per oferir una bona imatge de la ciutat.

Enguany l’administració ha tornat a apostar fort per assegurar un bon MWC. Ha abocat recursos econòmics i ha destinat 1.900 agents de policia per vetllar per la seguretat durant els dies del MWC tant en el recinte firal com en les zones d’oci.

La ciutat ha organitzat activitats paral•leles pels turistes que aquests dies s’han acostat al congrés: Shopping Night, visites nocturnes a museus, rutes turístiques especials… També ha volgut portar les aplicacions mòbils al carrer per gaudi de tots els ciutadans. Entre les iniciatives destaca una ruta “mobile” perquè els ciutadans experimentin amb la realitat augmentada en zones turístiques i comerços.

Articles relacionats

Back to top button