superior

Fires i CongressosMercats

Els operadors alemanys, com els russos, aposten per Turquia

El poder de la turoperació a Alemanya determina i molt, els fluxos turístics d’aquest mercat emissor durant la temporada turística. Els seus interessos econòmics condicionen la selecció de destinació dels seus clients.

En la recent fira ITB de Berlín s’ha agafat el pols al mercat alemany que ara mira amb força a Turquia. Les reserves estan creixent de forma espectacular i això podria afectar al sector català i espanyol aquest estiu. Però a més de Turquia, Grècia també està augmentant el volum de reserves del mercat alemany.

La costa catalana i espanyola, podria quedar afectada tot i que no s’ha encès cap senyal d’alarma. Les illes Canàries o les Balears, en competència més directa amb el sol i platja turc, preveuen un creixement positiu de les reserves.

En el cas de Catalunya, durant la fira, l’Agència Catalana de Turisme s’ha reunit amb operadors turístics alemanys. El director general de Turisme, Octavi Bono,  ha valorat que amb aquests contactes “estem tenint sensacions positives que ens permeten afrontar amb optimisme aquest exercici tot i la competència creixent en aquest mercat de les destinacions de la Mediterrània oriental”. Alemanya és un dels principals mercats emissors de turistes del món i és el tercer emissor de Catalunya.

L’any 2017, van arribar a la destinació catalana 1,5 milions de turistes alemanys (+0,9%)que van deixar 1.246 milions d’euros (+6%). Es tracta d’un turista interessat pel bon clima i la platja però que també mostra interès per la cultura, el turisme actiu (especialment el cicloturisme) i activitats en la natura, el golf, l’oferta de lleure i la gastronomia.

Articles relacionats

Back to top button