Lloret, Salou i Cambrils volen llibertat per gestionar la taxa turística

Els principals municipis turístics catalans s’oposen a cedir a les diputacions la part de recaptació de la taxa turística que els correspon. Lloret, Salou i Cambrils han presentat al•legacions a la instrucció de la Generalitat que els obliga traspassar als patronats provincials de turisme els diners de la taxa que volen destinar a promoció internacional.

Els ajuntaments demanen autonomia per aplicar les seves polítiques de promoció a l’estranger sense necessitat de tuteles de les administracions superiors. Diuen que ja mantenen una bona coordinació amb els patronats de les diputacions però volen llibertat per decidir sobre el 30% dels diners recaptats que els correspon (el 70% restant l’ingressa la Generalitat)

Aquests municipis, de gran pes turístic, reclamen la seva singularitat i consideren que tenen unes necessitats molt específiques i diferents a altres localitats més petites de la província. Salou o Lloret, per exemple, tenen una alta activitat internacional i realitzen campanyes específiques per posicionar la seva marca en mercats emissors molt concrets. Aquesta necessitat no ha de ser compartida per altres destinacions del seu entorn.

Ara esperen que la Generalitat escolti les seves reivindicacions i faci marxa enrere en la polèmica instrucció.

0 0 0