superior

Fires i Congressos

El turisme de reunions a Catalunya millora els resultats

L’any 2010 ha estat un any positiu per als negocis a Catalunya, almenys així es pot desprendre dels balanços que han fet algunes instal•lacions i entitats. Fa uns dies Comunicatur informava que el turisme de reunions a la capital catalana havia arribat als nivells de l’any 2007, anteriors a la crisi econòmica, i que començava a recuperar-se. A la bona marxa d’aquest segment s’afegeixen les ciutats de Girona i Lleida, i el CCIB i Dolce Sitges.

Més de 81.000 delegats van participar en els esdeveniments celebrats a Girona durant el 2010. Segons el Girona Convention Bureau (GCB), l’impacte econòmic generat pel turisme de congressos i esdeveniments a les comarques gironines és de 35 milions d’euros.

“La ciutat de Girona no ha tocat sostre -asseguren els responsables del GCB- i amb els equipaments actuals es podria multiplicar l’impacte per vuit o per nou". El Girona Convention Bureau s’ha marcat com a objectiu de cara a aquest 2011 continuar ampliant el mercat nacional i, pel que fa a l’internacional, rendibilitzar la proximitat amb França per atraure més clients. Una de les primeres accions serà traduir al francès el web del GCB.

La Llotja, el revulsiu de Lleida

El nou Palau de Congressos de Lleida, ‘La Llotja’, que va entrar en servei fa un any, ha aconseguit incrementar en un 63% el nombre de reunions de professionals a la ciutat, ja que el 2010 va acollir 31 congressos, 12 més que el 2009. El total de reunions professionals (congressos, convencions i jornades) va ser de 387, 56 més que l’any 2009. Pel que fa al nombre d’assistents, va ser de més de 43.000, un 47% més que l’any 2009.

Dolce Sitges

Dolce Sitges, resort dissenyat per acollir conferències, congressos, incentius i esdeveniments, va registrar l’any 2010 un increment del 36,8% en els seus ingressos totals, respecte l’any anterior. En aquest sentit, els ingressos d’allotjament generats pels clients del segment de grups van ser els que més van créixer, amb un augment del 48,7%.

CCIB, en sintonia amb la ciutat

El Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) va registrar en 2010, un increment del 29% en la seva activitat respecte 2009. L’increment en el nombre de visitants i delegats va ser del 12,74% i en la facturació global, l’augment va estar al voltant del 29%.

Des de l’inici de la seva activitat el novembre de 2004, el CCIB ha acollit 558 esdeveniments i més de 2,7 milions de delegats, amb una facturació total superior a 166 milions d’euros. La seva activitat ha generat un impacte econòmic a la ciutat de més de 1.500 milions d’euros.

Back to top button