superior

Estudis

Espanya es manté en el segon lloc mundial del rànquing d’arribades de turistes internacionals i d’ingressos per turisme

L’Organització Mundial del Turisme (OMT) ha donat a conèixer les dades del turisme de l’any 2018 que apareixen en la darrera edició del Panorama del turisme internacional (International Tourism Highlights).

Segons aquestes dades, Espanya es manté en segon lloc mundial, amb 83 milions d’arribades de turistes internacionals (+1%) i 74.000 milions de dòlars (+4%) d’ingressos per turisme. També destaca que el Regne Unit és l’únic país dels deu primers del rànquing que pateix un descens, concretament del 4%, així com
l’espectacular augment de les arribades a Turquia (+22%), que confirma la seva recuperació i les pors del sector a Espanya, per ser un competidor important.

Les principals dades d’aquest rànquing son les següents:

ARRIBADES INTERNACIONALS

1.- França                   89 milions de turistes (+3%)
2.- Espanya                 83 milions (+1%)
3.- Estats Units            80 milions (+4%)

El quart lloc l’ocupa la Xina i li segueixen Itàlia, Turquia, Mèxic, Alemanya, Tailàndia i Regne Unit.

INGRESSOS

1.- Estats Units           214.000 milions de dòlars (+2%)
2.- Espanya                   74.000 milions de dòlars (+4%)
3.- França                     67.000 milions de dòlars (+6%)

En aquest apartat destaca el fet que el quart lloc l’ocupi Tailàndia. Li segueixen Regne Unit, Itàlia, Austràlia, Alemanya, el Japó i la Xina.
El cas del Japó és vistós, ja que per primera vegada entra en el grup dels deu primers, després de set anys de creixements de dos dígits, amb un +19% al 2018.

La Xina segueix el seu augment d’ingressos, amb un +21% l’any passat. No obstant, els països amb el major ingrés per arribades són Luxemburg i Austràlia, amb uns 4.900 dòlars per turista en cadascun d’ells.

La OMT certifica l’interès creixent de les zones Àsia-Pacífic i Àfrica, que lideren el creixement d’arribades amb un augment del 7%.

2018 va ser el novè any consecutiu de creixement sostingut, de manera que el turisme representa ja el 7% de les exportacions mundials, tenint un creixement major que les exportacions de mercaderies en els darrers set anys.

Per altre banda, 4 de cada 5 turistes van visitar una destinació de la seva pròpia regió geogràfica i la proporció de la població mundial que requereix un visat tradicional va disminuir del 75% al 53% a l’any 2018.

Vull veure el document de la OMT

Articles relacionats

Back to top button