superior

Mercats

Manchester és la primera ciutat del Regne Unit a posar un impost turístic

Els parlaments d'Escòcia i Gal·les estudien permetre la implantació d'una taxa similar per als visitants de les ciutats

El City Visitor Charge és la nova taxa que han de pagar els turistes que pernoctin a Manchester. El cost de l’impost és d’1 lliura esterlina (1,15 euros) addicional per habitació i nit.

Es converteix a la primera ciutat del Regne Unit amb un impost específic per als visitants. La recaptació estimada per l’Ajuntament de Manchester és de 3 milions de lliures esterlines anuals, uns 3,5 milions d’euros.

El consistori destinarà aquesta quantitat a sufragar campanyes de màrqueting i neteja de carrers, però també per organitzar festivals i grans esdeveniments que beneficiïn la ciutat i millorin l’experiència dels visitants.

Les autoritats locals opinen que així es torna al sector de l’allotjament l’esforç recaptatori. Més de setanta hotels i apartaments de Manchester s’han sumat a aquesta iniciativa i apliquen el City Visitor Charge que és aplicable al conjunt d’allotjaments.

Darrere de Manchester, altres ciutats del Regne Unit estudien un impost similar. Edimburg espera l’aprovació del Parlament escocès per aplicar la seva de 2 lliures (2,30 euros) i Gal·les també pensa a introduir-la al seu territori.

Articles relacionats

Back to top button