AAVV i TTOO

Poden sancionar Trivago per publicitat enganyosa sobre hotels

El cercador Trivago cobra als hotels que volen aparèixer millor posicionats en les comparatives del seu portal. L’associació de consumidors FACUA ha denunciat que amb aquesta pràctica està enganyant als usuaris perquè els resultats no coincideixen amb la realitat dels preus dels hotels.

El Govern de les Illes Balears s’està plantejant sancionar Trivago (la seu social a Espanya de l’empresa està a les balears) per aquesta pràctica. El cercador es presenta com un comparador de preus de nombroses webs, però els seus resultats en realitat estan condicionats pels allotjaments que paguen, segons explica l’associació de consumidors.

Aquesta pràctica de cobrar per posicionar-se és habitual en els portals que permeten la recerca d’allotjaments. Booking, Expedia, Tripadvisor, Trivago, etc. cobren comissions elevades per aparèixer en les primeres posicions de les cerques. La qüestió està en què passa quan el client aplica un filtre de selecció en la qual demana que apareguin primer els que tenen preu més econòmic, millor valoració dels usuaris, ubicació o qualsevol altre tipus de selecció? Si el resultat està manipulat perquè apareguin els que han pagat es pot considerar un engany.

Algunes informacions detallen com Booking o Expedia cobren als hotels una comissió mínima del 17% per cada reserva realitzada a través d’aquesta plataforma. Però els allotjaments poden arribar a pagar fins al 25 o 30% si s’estan beneficiant d’un servei que ofereixen les plataformes per sortir amb més visibilitat i posició en el rànquing durant les cerques dels clients.

FACUA afirma que la Llei considera deslleial per enganyosa no només la informació falsa, també aquella informació que, “tot i ser veraç, pel seu contingut o presentació, indueixi o pugui induir a error”.

Articles relacionats

Back to top button