superior

abajo

Organismes / Política turística

Canàries i C. Valenciana se sumen al Turisme Sènior Europa, Catalunya seguirà fora

Canàries i la Comunitat Valenciana se sumaran al programa Turisme Sènior Europa impulsat pel ministeri en el qual ja participen, des de la seva creació el passat any, les comunitats de Balears i Andalusia. Catalunya, que va desestimar participar la temporada passada, continua sense entrar en el programa.

L’objectiu del projecte és atreure en temporada baixa turistes sèniors –majors de 55 anys- de 15 països europeus. Balears i Andalusia ja van oferir paquets vacacionals la temporada 2009-2010 finançats en part per les CC.AA i l’Estat. 50 mil turistes, d’un màxim de 80 mil contemplats en el programa inicial, ja han viatjat a aquestes dues comunitats.

Ara seran la Comunitat Valenciana i Canàries les quals s’acabin sumant al programa. Catalunya segueix considerant poc rendible la inversió que es realitza per als resultats obtinguts. El conseller de Turisme, Josep Huguet, va declarar en el Parlament que el seu departament ha de prioritzar en funció de les limitacions pressupostàries. Huguet va valorar Turisme Sènior Europa com “un fracàs en el seu primer any” d’execució amb unes “xifres bastant lamentables”.

Els defensors del programa argumenten que portar turistes fora de temporada permet generar riquesa, activitat associada al turisme, mantenir la ocupació, recaptar cotitzacions socials, impostos, etc. A més, el fet que les destinacions participants puguin escollir els mercats en els quals volen captar turistes permet a les CC.AA. promocionar-se en països poc madurs obrint el potencial turístic de la destinació.

Per la seva banda, el ministre de Turisme, Miguel Sebastián, s’ha mostrat “satisfet” per l’experiència del programa que fins l’abril ha suposat 500.000 pernoctacions" i ha anunciat la previsible signatura amb Canàries i la Comunitat Valenciana per a ampliar l’acord.

A Europa hi ha 100 milions de persones d’entre 55 i 70 anys disposades a viatjar en qualsevol època de l’any i, d’ells, la meitat no han sortit del seu país. Els 15 països participants del programa són Eslovàquia, Polònia, República Txeca, Hongria, Àustria, Bèlgica, Bulgaria, Dinamarca, Holanda, Itàlia, Grècia, Romania, Irlanda, Portugal i França, a més de mig centenar de turoperadors i 22 línies aèries.

Back to top button