superior

Destinacions

20 anys de la Ruta del Cister

Concerts d’estiu, la nova targeta de pas 6T i la publicació de la revista Cultura i paisatge són algunes de les iniciatives que s’han posat en marxa per commemorar el vintè aniversari de la marca turística Ruta del Cister, que s’acabarà el proper mes de setembre.

Destaca la creació de la Targeta 6T, pensada per als usuaris que facin a peu o amb BTT el sender de gran recorregut GR-175, que enllaça els monestirs de Vallbona de les Monges, Poblet i Santes Creus. Fins ara s’han adherit a l’acció 26 establiments, les cinc oficines de turisme i els monestirs que configuren la ruta. Un cop acreditat que s’han recorregut els 105 km del trajecte, s’obtindrà un diploma.

La Ruta del Cister està formada per 65 municipis de les comarques de l’Urgell, la Conca de Barberà i l’Alt Camp, que tenen en comú l’existència d’un monestir cistercenc a la zona. L’any 2009, els tres monestirs del Cister van rebre més de 233.000 visitants, consolidant-se com a una de les propostes de turisme cultural més populars de Catalunya.

Back to top button