superior

Serveis

Finalment el roaming serà gratuït a la UE

La Comissió Europea ha decidit anul•lar el límit de 90 dies com a màxim per gaudir de roaming sense recàrrec als ciutadans europeus. La eliminació dels costos de roaming, a partir del juny de 2017, suposa una gran avantatge per als turistes europeus que es mouen per l’interior de les fronteres d’Europa.

Fa poc més d’un any que la Comissió va anunciar que les operadores de telefonia no podrien cobrar cap tarifa addicional per trucar, enviar missatges o utilitzar Internet durant els seus viatges per la Unió Europea. La creació d’un mercat digital únic europeu afavoreix el sector turístic molt especialment en quant facilita l’ús dels dispositius mòbils i la seva connectivitat. L’activitat turística és una de les que ha desenvolupat més aplicacions vinculades a la comercialització i promoció en el terreny digital.

Brussel•les tenia pendent un desplegament normatiu sobre l’eliminació del roaming. Ara fa uns dies que es van conèixer alguns detalls que entrarien en vigor a partir del proper estiu. La Comissió pretenia limitar aquesta gratuïtat a 90 dies per evitar certs abusos. Els partits europeus i les associacions de consumidors han estat molt crítics i han forçat la modificació de l’esborrany de mesures i per tant no limitar aquest ús.

Això sí, les operadores controlaran que els usuaris tinguin la residència allà on contracten el servei de telefonia. D’aquesta manera podran evitar un transvasament massiu de clients cap a companyies de països amb preus de servei més barats. No deixaran comprar una targeta SIM en un país diferent a aquell on visquis o tinguis un vincle laboral. Com exemple de les diferències de mercat la Comissió explica que Letònia té preus de telefonia mòbil sis vegades inferior a Irlanda o que Finlàndia ofereix per un preu reduït fins a 100 vegades més megues que Hongria.

Articles relacionats

Back to top button