superior

AllotjamentDestinacions

Barcelona ofereix més pisos de lloguer per a ús turístic que residencial

L’oferta de pisos turístics doble a Barcelona a la de lloguer residencial. Els turistes proporcionen unes rendes als propietaris tres vegades superior a la dels lloguers a llarg termini.

Aquestes dades resulten de comparar l’oferta existent d’apartaments turístics, amb i sense llicència, amb la del mercat de lloguer tradicional. Els habitatges per a ús residencial van minvant donant pas al turístic. Els portals tradicionals de lloguer tenen a la capital catalana la meitat de pisos que Airbnb. És el cas d’idealista.com, el principal web immobiliari d’Espanya, que compta amb una oferta de 9.000 habitatges i habitacions de lloguer a la capital catalana, mentre que a Airbnb s’ofereixen 14.000. Un estudi de Don Piso estima que Barcelona té un parc d’apartaments turístics de 15.900, dels quals el 40% actuen de forma il·legal.

Els preus a la ciutat seguiran a l’alça els propers anys en les dues modalitats de lloguer, tant la turística com la residencial. Davant aquesta situació no és estrany que molts propietaris decideixin llogar el seu habitatge o les seves habitacions. A Barcelona hi ha una associació que congrega 600 membres que es dedica a llogar alguna de les habitacions del seu habitatge a visitants. L’associació diu que la seva activitat no és estrictament turística i lluiten per evitar que la futura normativa de turisme catalana els obligui a legalitzar-se com a tals.

La moratòria d’allotjament existent a Barcelona també contribueix a la generació d’oferta il·legal i a la transferència de llicències. És el cas d’alguns inversors estrangers com la marca russa Cosmopolitan que ha comprat un edifici d’apartaments turístics al costat de l’estació de Sants per 13 milions d’euros. Aquest grup inversor també té habitatges turístics individuals repartides per la ciutat, segons informa Expansión.

Articles relacionats

Back to top button