superior

abajo

Mercats

L’eliminació del roaming telefònic a Europa portarà una nova revolució turística

El Parlament Europeu ha aprovat l’eliminació definitiva del “roaming” a partir del 15 de juny del 2017. Les operadores de telefonia no podran cobrar cap tarifa addicional per trucar, enviar missatges o utilitzar Internet al mòbil durant els viatges en territori de la Unió Europea.

Aquest escenari revolucionarà les opcions mòbils per al turisme. Les excessives tarifes de connexió a Internet que han d’assumir els turistes ha estat un escull per desenvolupar aplicacions dirigides als visitants. La nova situació que s’obrirà a partir del juny del 2017 multiplicarà la capacitat d’interactuar amb el turista per part d’empreses i institucions quan estigui en una destinació.

En la mesura de la UE també s’obliga a les operadores de telefonia, independentment del país en què estigui l’usuari, a mantenir la velocitat de connexió i descàrrega de continguts. La decisió permetrà enlairar a moltes apps de viatges que fins ara no es podien plantejar una expansió general perquè els turistes no les utilitzaven debut a l’elevat cost.

Trencar amb aquest recàrrec als consumidors quan siguin fora del seu país començarà un any abans. A partir del 30 d’abril del 2016, les tarifes del “roaming” ja s’abaratiran fins a un 25%, coincident amb l’entrada en vigor del reglament europeu. Aquest procés de transició s’acabarà el 2017 amb l’eliminació total del recàrrec als 28 països de la Unió.

El món del turisme serà un dels sectors més beneficiats ja que les possibilitats de generar continguts mòbil i interactivitat amb potencials clients mitjançat les connexions amb dispositius mòbils afectarà a un mercat de més de 500 milions de habitants.

Articles relacionats

Back to top button