AAVV i TTOOTransport

Les aerolínies no poden passar de les agències de viatges

Les companyies aèries convencionals reben de les agències de viatges en línia i fora de línia (on i offline) fins a un 50% dels seus ingressos. El canal d’agències segueix sent molt important per a les aerolínies.

Concretament, el 31% dels ingressos a nivell mundial de les companyies provenen de les agències de viatges físiques i un 19% de les online. Aquestes dades es desprenen d’un estudi realitzat per PhoCusWright. En el cas de les companyies aèries low-cost la incidència de les agències de viatges és substancialment inferior. Els ingressos via agència són el 32%.

L’estratègia de les companyies aèries va dirigida a impulsar la venda directa en els seus canals evitant en el possible la intermediació. Però la situació és que les aerolínies convencionals venen tan sols el 26% dels bitllets directament a la seva pàgina web. El percentatge és superior en el cas de les companyies de baix cost, arribant al 46% de les vendes a través de la seva pàgina web. La important incidència que segueixen mantenint les agències respecte als ingressos de les aerolínies rau principalment en el client empresarial o corporatiu.

Articles relacionats

Back to top button