superior

abajo

Estudis

El turisme estranger baixa el mes d’agost

Els turistes nòrdics, russos i holandesos han caigut a Catalunya amb percentatges de dos dígits en el mes d’agost. Els mercats francès, britànic i alemany també han tingut un comportament negatiu i acumulen la pèrdua de turisme més elevada en nombres absoluts. El conjunt del turisme estranger ha baixat un -3,1%.

Durant el període acumulat de gener a agost de 2019, Catalunya ha rebut 13,6 milions de turistes estrangers de primera destinació, un 0,7% més que el mateix període de 2018, i en xifres absolutes, aquest ascens es tradueix en 92.575 arribades més. En termes relatius, els mercats suís i irlandès són els que més creixen, amb ascensos de dos dígits, i en valors absoluts, els residents estatunidencs, italians i irlandesos.

El turisme francès segueix sent líder, amb el 22,1% del flux del període, malgrat que els seus desplaçaments es redueixen un 3,3% respecte dels primers vuit mesos de 2018.

Puja la despesa dels turistes estrangers

Però la caiguda d’arribades no ha afectat al comportament positiu de la despesa. El mes d’agost, Catalunya va registrar un nou rècord. Amb 2.781 milions d’euros en el mes d’agost suposa un increment del 2% respecte a l’any anterior.

Aquesta tendència positiva es perllonga durant els primers vuit mesos de 2019. La despesa acumulada  dels turistes estrangers a la destinació catalana ascendeix a 15.129 milions d’euros, un 4,3% que en 2018. Aquestes dades les ha facilitat l’ Observatori del Treball i Model Productiu.

Articles relacionats

Back to top button