superior

abajo

Organismes / Política turística

La partida de turisme de Catalunya es triplica el 2014

La taxa turística recaptada a Catalunya ha premés a la Direcció General de Turisme passar de 10,5 milions d’euros de pressupost a 32 milions aquest 2014. La partida per a la promoció serà de 24 milions d’euros tots ells provinents de l’Impost sobre estades turístiques.

Segons ha anunciat la Generalitat de Catalunya en la seva presentació de pressupostos, l’impost que grava les pernoctacions “es va definir amb una vocació clarament finalista i comporta disposar d’uns recursos addicionals que van destinats al reforçament de la Marca Catalunya”. Amb aquests diners s’han marcat com objectiu la millora de l’oferta i del conjunt de la destinació turística catalana.

Turisme ha quedat al marge de les retallades i ajustaments que la Generalitat ha realitzat pel conjunt dels departaments. El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha destacat que “malgrat el context econòmic i financer no ha fet possible elaborar el pressupost desitjat, sí que dóna una clara prioritat al suport a l’activitat empresarial, per tal de contribuir a recuperar el creixement de l’activitat i a generar ocupació”.

El pressupost del 2014 en matèria de turisme estarà orientat a desplegar les línies que estableix el Pla Estratègic de Turisme. En aquest Pla es detalla un programa de desenvolupament de destinacions i el de desenvolupament de producte. També abordaran durant aquest exercici l’execució del Pla de Màrqueting de Catalunya.

Assignaran 4,12 M€ a la convocatòria d’ajuts que incentivin la inversió privada en projectes que combatin l’obsolescència de les instal•lacions i a un programa de formació en idiomes i implementació de les noves tecnologies.

Aportaran 6,4 M€ per a la convocatòria d’ajuts a les corporacions locals per a la millora de les destinacions i els recursos turístics, del qual ja ha informat Comunicatur. També estan previstos 3,59 M€ al programa desenvolupament de producte per a la diversificació de l’oferta. En aquest programa destaca la creació d’oferta turística a l’entorn dels parcs naturals.

El pressupost també preveu partides amb aportacions al Circuit de Catalunya, Vallter 2000; Tren dels Llacs, Patronat Turisme Costa Brava-Girona i Patronat Muntanya de Montserrat, segons detallen des de la Generalitat.

Articles relacionats

Back to top button