Organismes / Política turística

El pressupost del Govern espanyol per a Turisme, sota mínims

El Govern central retallarà novament el pressupost destinat a Turisme en 2013. En dos anys el pressupost s’ha reduït a la meitat. Els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) dediquen 330 milions, un 25% menys respecte als 438 de 2012 i pràcticament un 50% enfront dels 622 milions del 2011.

La partida de Turisme per a 2013 té una reducció molt superior a la resta de sectors englobats en el Ministeri com són el comerç i les Pimes. L’Executiu destinarà 226,69 milions d’euros a línies de crèdit ICO per a la renovació d’infraestructures turístiques, un 28,7% menys de la dotació pressupostada per a aquest any.

Aquestes ajudes se sumen a les del Fons Financer de l’Estat per a la Modernització de les Infraestructures Turístiques (FOMIT), la partida de les quals per al pròxim any no s’ha concretat, i la dotació d’aquest any ha estat de 128 milions d’euros. L’objectiu d’aquests fons és promoure la requalificació integral de les destinacions turístiques madures en col•laboració amb les entitats locals.

Turespaña també redueix pressupost

Per la seva banda, la dotació pressupostària per a l’Institut de Turisme d’Espanya, Turespaña durant 2013, s’ha reduït un 15,2%, fins als 83,04 milions d’euros, enfront dels 97,88 milions d’euros amb els quals va comptar en 2012. Entre els seus objectius es troba enfortir la marca turística Espanya a través del seu Pla Estratègic de Màrqueting de Turespaña.

A més, establiran un Programa de Màrqueting de Xarxes Socials per a consolidar la imatge de la marca turística Espanya en xarxes socials. També impulsaran el Programa de Fidelització Espanya, dirigit fonamentalment a Regne Unit i Alemanya, que s’engegarà durant el primer trimestre de 2013.

[HOME]

Back to top button