superior

abajo

AAVV i TTOO

L’espasa de Dàmocles dels bons turístics penja sobre les agències

Al juny les agències de viatges estan obligades a retornar la totalitat de l’import dels bons turístics substitutoris que van oferir als clients pels contractes de viatges combinats que es van cancel·lar l’any passat a causa de la Covid. Un Reial Decret permetia a les agències minoristes lliurar al client un bo substitutori per valor igual al reemborsament que hauria correspost si s’hagués fet la cancel·lació del viatge.

Els bons s’havien de consumir en el període d’un any i en cas de no utilitzar-lo el client pot sol·licitar el reemborsament complet. Les agències de viatges ja van advertir a inicis d’aquest any que no podrien assumir els reemborsaments d’aquests bons turístics que compleixen a finals del mes de juny.

Les agències van reservar els paquets turístics i van liquidar part d’aquestes reserves amb els seus proveïdors que en molts casos no han retornat a les agències l’import dels serveis no prestats. Uns diners que ara han de tornar als clients. Les companyies aèries i les de creuers són alguns dels proveïdors que no els han retornat l’import dels vols i circuits cancel·lats.

Les agències estan passant una crisi sense precedents i veuen inviable tornar-lo. Sol·licitaven com a mínim ampliar la vigència d’aquests bons per guanyar temps mentre es recuperen econòmicament de la garrotada que han patit. En cas contrari, adverteixen, pot portar a la fallida a moltes d’elles.

Articles relacionats

Back to top button