superior

EmpresesDestinacions

Hard Rock salvarà un fallit BCN World

Només ha quedat una empresa disposada a invertir en el projecte BCN World o Centre Recreatiu Turístic (CRT) a la zona de PortAventura, en els municipis de Vila-seca i Salou. Hard Rock ha presentat la seva oferta mentre que el grup xinès Melco i Peralada han decidit abaixar-se del carro del futur complex.

Panorámica virtual
El nou centre d’oci queda ara reduït a la mínima expressió. Més encara des que el passat estiu la Generalitat redimensionés les seves expectatives inicials amb un pla urbanístic que quedava en un 25% del previst. Un any després, tot estarà a les mans dels nord-americans Hard Rock International que ja han lliurat una segona fiança com a garantia que suma un total de 5,5 milions d’euros.

Melco i Peralada han desistit a construir i gestionar la seva part del projecte i perdran, cadascú, els 2,5 milions d’euros de fiança obligada per participar en el concurs d’adjudicació del complex. Peralada no ha pogut tancar un acord amb la companyia malàisia Genting, especialitzada en el joc, per ajudar-la a afrontar la inversió. El grup xinès Melco, per la seva banda, ha optat per invertir a Xipre i desestima l’aventura de la Costa Daurada.

La inversió de la multinacional nord-americana rondarà els 2.000 milions tot i que el projecte definitiu es coneixerà el 10 de juliol, quan es donarà a conèixer les característiques de l’únic complex que desenvoluparà Hard Rock. Fins al novembre no s’acabarà el procés administratiu d’adjudicació així que fins a mitjans de 2018 no es podran iniciar les obres. La companyia ha explicat que la seva voluntat és fer un “centre únic d’oci i entreteniment de classe mundial”.

Prèviament, Hard Rock haurà materialitzar la compra dels terrenys, propers a Port Aventura. Les pressions polítiques, les modificacions urbanístiques, els canvis de calendari, els imprevistos i les desercions han estat tantes durant els últims cinc anys que es fa difícil apostar per com acabarà realment BCN World.

Articles relacionats

Back to top button