Rural

La crisi econòmica passa factura al turisme rural

El sector de l’allotjament rural està patint amb força la baixada de les pernoctacions del client domèstic provocada per la crisi econòmica que afecta dràsticament al consum dels espanyols. Les pernoctacions del turisme rural dels residents a l’Estat han caigut un 8,5% en un any, un 11,5% a Catalunya, en el que portem d’any.

A Catalunya el descens del client pròpiament català es pot qualificar de dramàtic. El sector ha perdut, de gener a setembre, quasi 70 mil pernoctacions de clients domèstics. Concretament les pernoctacions en allotjaments rurals dels catalans ha baixat un -12% i dels de la resta de l’Estat un -5,4%.

En conjunt les pernoctacions del rural català han baixat el -7,3%. El poc pes del turisme estranger en el consum d’allotjament rural no ha permès compensar la caiguda del negoci com ha succeït en altres modalitats. Tot i que Les pernoctacions dels turistes estrangers han crescut un 12% només suposen 1 de cada 5 del total.

Els preus de l’allotjament rural també s’ha ressentit. Al conjunt de l’Estat s’acumulen variacions negatives de les tarifes des de novembre de 2011. La disminució del preu sumada a la baixada de les pernoctacions està abocant a una recessió al subsector de l’allotjament rural.

Al conjunt de l’Estat hi ha 22.720 persones ocupades en l’allotjament de turisme rural, (2.125 a Catalunya).

[HOME]

Back to top button