superior

DestinacionsReportatges

Cessen el conseller de Turisme de la Generalitat i nomenen Santi Vila com a nou titular

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha signat de forma urgent el nomenament de Santi Vila com a nou conseller d’Empresa i Coneixement, en substitució de Jordi Baiget. Aquest departament és el responsable de Turisme.

Jordi Baiget
Aquest relleu entrarà en vigor d’immediat amb la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Santi Vila mantindrà temporalment el càrrec de conseller de Cultura fins que es nomeni un nou titular del departament.

Santi Vila
El nou conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila i Vicente (Granollers, 1973), és llicenciat en Lletres, especialitat d’Història, per la Universitat de Girona (UdG). També ha fet cursos de doctorat en Història a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i de Girona (UdG). Des de gener de 2016 ha estat conseller de Cultura i prèviament, entre desembre de 2012 i gener de 2016, va ser conseller de Territori i Sostenibilitat.

Ha publicat diversos articles científics i de divulgació sobre l’integrisme catòlic a Catalunya i sobre qüestions relacionades amb la memòria històrica, amb treballs com Elogi de la memòria, un llibre que li va valer el reconeixement dels Premis Octubre de 2004. Ha impartit classes d’Història Contemporània a les facultats de Lletres i de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UdG, des del 1998.

Va ser diputat al Parlament de Catalunya entre els anys 2006 i 2013, participant a les comissions d’Infraestructures, Cultura, Educació, Universitats i Relacions Institucionals. Des del 2007 i fins al 2012 va ser alcalde de Figueres, d’on era regidor des del 1999.

Articles relacionats

Back to top button