TT.OO. AA.VV.

El sector turístic espanyol no va bé, segons la CEOE

El vicepresident de la CEOE, Joan Gaspart, ha afirmat que pensar que el sector turístic va bé és un error i que no cal confondre el nombre de visitants que es reben amb la rendibilitat dels negocis del sector. El primer semestre han desaparegut 182 oficines d’agències de viatges, 46 a Catalunya -la major caiguda registrada entre les comunitats autònomes-

En el XII fòrum de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges (Acav), Gaspart sí ha acceptat que el sector turístic està en una millor situació que altres sectors però no s’escapa de les conseqüències de la crisi. Ha defensat el paper clau del turisme en l’economia espanyola però ha deixat clar que no va bé i insistir en el contrari "és un error".

En referència a l’increment de l’IVA en dos punts, Gaspart ha assenyalat que encara que la CEOE "ha lluitat perquè no es toqués", existia el perill que l’increment fos major del que finalment s’ha aprovat.

En quant a la taxa turística imposada pel govern català, ha apuntat que si la recaptació que s’obtingui es destina a la promoció turística, tal com va prometre l’Executiu català davant els empresaris afectats, s’ha de donar suport a la mesura, i ha subratllat que està per veure si altres comunitats autònomes l’adoptaran.

En canvi, l’adjunt a la presidència d’AC Hotels by Marriott, Carlos Díaz, ha titllat de "maldestre" la imposició de la taxa turística del Govern català, al considerar que els preus amb els turoperadors i amb les companyies del sector turístic ja estan tancats, per la qual cosa la càrrega impositiva l’haurà d’assumir l’empresari.

[HOME]

Back to top button