superior

AllotjamentDestinacions

Hisenda inspecciona milers de contribuents que lloguen pisos turístics en plataformes online

L’Agència Tributària està inspeccionant a 3.000 contribuents de Barcelona que lloguen el seu habitatge a turistes. L’ajuntament de la ciutat ha facilitat a l’Agència les dades de les persones que actúen sense llicència.

Els milers d’inspeccions sorgeixen dels llistats de titulars que han cobrat algún ingrés des d’una plataforma intermediària de pisos turístics. Hisenda ara pot creuar les declaracions d’impostos d’aquests titulars per comprovar que liquiden aquests ingressos. Amb l’operació es posa setge a l’activitat de molts particulars i empreses que es dediquen al lloguer de vivendes turístiques.

En aquesta croada de l’Ajuntament de Barcelona per combatre els habitatges turístics il·legals els responsables municipals han anunciat que imposaran sancions de 30.000 euros a particulars i de fins a 600.000 euros a les plataformes web intermediàries que ofereixin apartaments turístics sense llicència. A més ha posat en marxa un equip de 20 persones perquè recorrin la ciutat i detectin apartaments sense llicència. Des 2015 el consistori ha realitzat més de 2.500 inspeccions, ha obert 701 expedients sancionadors i 604 ordres de cessament d’activitat. El 2016, 38 habitatges han deixat d’operar després de l’actuació municipal.

Articles relacionats

Back to top button