Destinacions

L’ecotaxa turística s’imposarà a Balears el proper any

El nou govern de les Illes Balears tirarà endavant amb l’ecotaxa turística en 2016. Malgrat l’oposició del sector turístic i fins i tot les manifestacions contraries que està realitzant el ministre de Turisme.

Ja va avançar Comunicatur en el mes de juliol la intenció del nou executiu tripartit de recuperar-la en aquesta legislatura. Defensen la seva aplicació per poder millorar la competitivitat de les illes i consideren que no tot el sector està en contra. Fins i tot afirmen que una part significativa l’entén i la considera necessària si es reinverteix en la destinació.

En aquest sentit l’objecte de la recaptació és preservar el medi ambient però també millorar les zones turístiques i invertir en patrimoni. L’ecotaxa també cobriria inversions extres dirigides a les polítiques d’innovació.

Entre els arguments favorables que esgrimeixen els seus defensors es troba la nul·la afectació que ha tingut en el cas de Catalunya, destinació capdavantera en turisme internacional a Espanya. Els resultats de ciutats com Barcelona no denoten cap afectació en l’afluència turística. De fet cada any supera el seu rècord de visitants.

Sí que s’ha notat algun moviment d’operadors internacionals que envien missatges contraris a aquesta taxa, ja sigui per l’afectació al seu compte de resultats o per por de l’efecte contagi a d’altres destinacions. Concretament el missatge el situen en l’esfera del desviament de turistes i contingents a altres destinacions competidors. La premsa britànica s’ha fet ressò de la intenció del govern balear i adverteix de l’encariment dels viatges a les illes.

Articles relacionats

Back to top button