superior

DestinacionsEmpresesOrganismes / Política turística

Guardons del Turisme de Catalunya 2015

El Jurat dels guardons del Turisme de Catalunya que atorga la Generalitat, format pels components del Consell de la Taula de Turisme, han reconegut enguany a Inout Hostel, Jaume León, la Fundació Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya i l’Estació d’Alta Muntanya de Tavascan.

Els guardons del Turisme de Catalunya es lliuren en reconeixement a aquells projectes turístics que ajuden a posar en valor els recursos i actius de Catalunya, oferint noves experiències als consumidors o fent-ho de forma responsable e innovadora.

Icària Iniciatives Socials, SAL, per Inout Hostel (Barcelona), en la categoria de “Turisme responsable”. Es tracta del primer alberg de Joventut d’Europa amb una plantilla integrada en més d’un 95% per persones amb discapacitat, majoritàriament intel·lectual. Treballa també a nivell ambiental i disposa de mesures d’estalvi energètic, com separació de residus, protecció de l’espai natural, consum responsable, etc. Aplica una política de conciliació màxima entre la vida laboral i familiar dels treballadors, amb suport individualitzat per a cadascun d’ells i un pla d’igualtat d’oportunitats amb idèntiques possibilitats de promoció.

Jaume León Andrés, en la categoria de “Millor experiència turística”. Entregat a la creació de producte turístic innovador i experiencial, especialment  a les comarques d’interior, és el president i autèntica ànima i motor de l’Associació Turística Montsec, i un dels principals responsables del creixement turístic i econòmic de la comarca de La Noguera en els darrers anys. Jaume León és també director de l’Agència Receptiva Tu i Lleida, director de Cim hotels, president de l’Associació d’empresaris i comerciants de la Noguera Alta – Les Aspres del Montsec, membre de la Junta Directiva de l’Associació Catalana de Professionals de Turisme (ACPT) i president de la Confraria de Campaners de Catalunya.

Fundació Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (Vila-seca, Tarragona), en la categoria de “Millor projecte de coneixement i recerca aplicada al sector turístic”. Ubicat a la Universitat Rovira i Virgili, és un òrgan compartit de coordinació i gestió de recerca, formació, innovació i desenvolupament empresarial. Rep el guardó per la creació de l’eina tecnològica Tourism Data System, una plataforma que gestiona les dades d’ocupació d’allotjaments turístics i de preus. Posteriorment crea informes a mida que proporcionen a cada establiment, oferint solucions personalitzades a les necessitats de cadascun, i ajudant a conèixer la posició de cada negoci en el mercat, una dada fonamental per a la planificació de la destinació i per a la millora de la seva competitivitat.

Estació d’Alta Muntanya de Tavascan (Lladorre, Lleida), en la categoria d’”Innovació”. És la primera estació d’esquí de tot l’Estat a tenir un recorregut per a persones amb diferents capacitats intel·lectuals i físiques. Compta amb una sèrie de Circuits Inclusius “Sumant Capacitats” per tal de millorar l’experiència a la muntanya de les persones amb més dificultats. Fora de la pràctica més esportiva, destaquen també els seus tallers i activitats integrats en l’entorn. El projecte està apadrinat per Kilian Jornet.

El jurat ha destacat també els projectes d’altres empreses i entitats que han resultat finalistes en cadascuna de les categories:
-Turisme responsable: Advanced Leisure Services i Conselh Generau d’Aran.
-Millor experiència turística: Consorci Ecomuseu de les Valls d’Àneu i Triptek Solutions.
-Millora del coneixement i recerca aplicada al sector turístic: Diputació de Barcelona i Consell Comarcal del Baix Ebre.
-Innovació: Casa Batlló i Fundació Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya.

Al marge d’aquests guardons, lliurats pel president de la Generalitat en el marc del Dia Mundial del Turisme, enguany la Generalitat també ha lliurat una placa commemorativa a Josep Roca, d’El Celler de Can Roca, per la contribució dels germans Roca al reconeixement internacional de la gastronomia catalana. Així mateix, el sector turístic català ha fet un homenatge pòstum a Juli Soler i Raimon Martínez Fraile.

Articles relacionats

Back to top button