superior

Transport

Harmony of the Seas i Primavera Sound, exemples de la Barcelona que triomfa en turisme

El creuer més gran del món pren Barcelona com a base per a les seves rutes regulars per la Mediterrània i el festival Pimavera Sound situa la capital catalana com a referent musical internacional esgotant les entrades.

El Harmony of the Seas ha recalat ja al port de Barcelona per operar aquest estiu fins a 22 sortides des de la ciutat. El creuer de Royal Caribbean bat tots els rècords de magnitud, amb 362 metres de llarg, i capacitat, amb més de 6.000 passatgers i 2.100 tripulants. Però també destaca en atraccions i serveis. Durant la temporada d’estiu l’impacte sobre la ciutat es calcula en uns 30 milions d’euros.

Per allà per on ha passat s’ha trobat amb una gran expectació cosa que ha contrastat amb la fredor en l’acollida a la capital catalana. És coneguda les reticències del consistori barceloní envers el turisme en general i els creuers en particular. A més, durant el primer amarratge del Harmony of the Seas d’aquest diumenge alguns centenars de veïns de Barcelona i ecologistes s’han manifestat en contra per la contaminació de l’aire que provoca.

En paral·lel a l’arribada del megacreuer Barcelona ha viscut un altre esdeveniment espectacular. El festival Primavera Sound ha obtingut un èxit inaudit. El macrofestival urbà segueix creixent i sembla que no s’esgota després de portar 16 edicions. Setmanes abans del seu inici es van acabar les entrades.

Més de 200 mil persones han assistit als concerts programats. Segons l’organització, el públic estranger ha estat majoritari amb assistents de 124 països, principalment del Regne Unit, França, Itàlia i Alemanya.

Es tracta d’un atractiu turístic de primer ordre que situa la ciutat entre les capitals de la música. En aquest cas l’ajuntament si sembla tenir interès i la pròpia alcaldessa va visitar el recinte Fòrum on es realitzava la major part dels concerts.

Articles relacionats

Back to top button