superior

EmpresesTransport

La justícia exculpa els directius de Spanair per la fallida

L’Audiència Provincial de Barcelona ha revocat la condemna als membres del Consell d’Administració de Spanair que va imposar el jutjat mercantil el setembre de 2014. El tribunal considera que la suspensió de pagaments de la companyia va ser “fortuïta” i exonera els directius a pagar els gairebé 11 milions d’euros per dèficit concursal.

La cúpula de Spanair, encapçalada per Ferran Soriano, va ser condemnada a dos anys d’inhabilitació i a pagar 10,8 milions per la fallida de l’aerolínia en considerar que van retardar la presentació del concurs de creditors agreujant la situació. Tot i que l’Audiència ha reconegut que Spanair va incomplir el deure d’instar el concurs dins els dos mesos següents a trobar-se en insolvència, considera que el consell d’administració va estar treballant per donar viabilitat a la companyia i evitar el concurs de creditors.

Spanair estava negociant l’entrada en l’accionariat de Qatar Airways per salvar la companyia. A començaments del 2012, quan es van trencar les negociacions, va presentar el concurs. Contra aquesta resolució de l’Audiència encara es pot interposar un recurs en el termini de 20 dies.

Els treballadors i creditors es quedarien ara sense les indemnitzacions que preveien cobrar dels directius, entre els quals hi ha representants de diverses empreses i organismes públics com ara Fira de Barcelona, Catalana d’Iniciatives o l’empresa pública Avançsa de la Generalitat.

Ara fa un any, una comissió parlamentaria que va investigar el tancament de Spanair va descartar en les seves conclusions que els culpables fossin els polítics que van intervenir amb les seves decisions en l’aerolínia. El Parlament no els va demanar cap responsabilitat. Els diputats, en no admetre errors en l’àmbit polític, traslladaven els errors als seus gestors.

Articles relacionats

Back to top button