superior

Col·laboradorsDestinacionsOrganismes / Política turística

El turisme familiar, eix de la nova campanya de Lleida per a aquest estiu

La Diputació de Lleida, per mitjà del Patronat de Turisme i la marca “Ara Lleida”, ha posat en marxa una nova campanya publicitària d’àmbit estatal per a la promoció turística del Pirineu i les Terres de Lleida per a aquest estiu.

El lema de la campanya és el mateix que el de la temporada anterior, “Lleida, on tot comença”, però introdueix una nova línia gràfica i incorpora tot un seguit d’imatges noves que conviden el receptor a viure una experiència turística singular, diversa i autèntica i on l’estandardització de l’oferta no hi té lloc. La campanya de promoció turística també incorpora el logo commemoratiu dels 25 anys de la creació del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, un logo que a partir d’ara acompanyarà durant tot un any les diferents accions promocionals que farà el Patronat per commemorar els 25 anys des de la seva fundació, la qual va tenir lloc el 18 de juliol de 1989 a l’Estany Gento (el Pallars Jussà).

La nova campanya del Patronat de Turisme “Lleida, on tot comença” va adreçada enguany sobretot al públic familiar, però també a parelles i grups d’amics. La significació especial que enguany s’ha volgut donar a la campanya per captar el públic familiar està relacionada amb el fet que l’ONU declarés aquest 2014 l’Any Internacional de la Família i posteriorment l’Agència Catalana de Turisme (ACT) i la Direcció General de Turisme de la Generalitat acordessin declarar-lo també l’Any del Turisme Familiar a Catalunya per posicionar-la com a destinació ideal per gaudir de les vacances en família. Per aquest motiu, bona part de les imatges que integren la nova campanya promocional del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida per a aquest estiu incorporen les activitats en família a diferents indrets del territori en els diferents suports.

El vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich, i el director del Patronat de Turisme, Jordi Blanch, van presentar a la Diputació de Lleida la campanya. Durant aquest acte, el vicepresident del Patronat de Turisme va dir que la tasca que ha dut a terme el Patronat durant aquests 25 anys l’ha situat actualment com un referent del turisme en el conjunt del territori. Per la seva banda, el director del Patronat de Turisme, Jordi Blanch, va explicar que la campanya ha volgut donar un major protagonisme al turisme familiar. Blanch va afegir que s’ha mantingut el mateix eslògan de la temporada anterior per segon any perquè facilita al públic recordar millor el lema de la campanya i alhora perquè el missatge “Lleida, on tot comença” ens aporta el concepte de varietat i diversitat davant els molts recursos turístics que té la demarcació, “que no s’acaben de conèixer mai del tot i sempre hi ha racons i espais nous per descobrir”. Finalment, Blanch va dir que el pressupost de la campanya és de 325.000 euros, un 10% més, aproximadament, que la campanya anterior.

La imatge gràfica de la campanya promocional d’estiu és representada pel batec del cor, que envolta les diferents activitats, els paisatges i el patrimoni que ens mostren les imatges i vol transmetre l’emoció que percep el visitant a l’hora de contemplar els paisatges, el patrimoni cultural o bé a l’hora de practicar les activitats de turisme actiu i esports d’aventura en contacte amb la natura.

La creativitat inclou una àmplia i variada oferta de propostes turístiques que el públic potencial pot gaudir a les comarques tant del Pirineu com de la plana i de la mateixa ciutat de Lleida amb la finalitat de poder mostrar la gran diversitat i varietat de productes turístics existents. Les imatges que acompanyen la campanya ens mostren alguns dels principals atractius turístics i paisatgístics de les contrades de Lleida, com ara el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el santuari de Montgarri, el congost de Mont-rebei, l’estany d’Ivars i Vila-sana, la Seu Vella de Lleida, Sant Climent de Taüll, Vallbona de les Monges, i diverses propostes de turisme actiu com ara BTT, piragües, ràfting al Pirineu de Lleida, a més de propostes de turisme enogastronòmic.

La Diputació de Lleida destina 325.000 euros a la promoció de la nova campanya

La Diputació de Lleida, per mitjà del Patronat de Turisme, destina a la campanya un total de 325.000 euros (un 10% més que l’any passat), a través de la contractació de diferents espais i suports publicitaris de mitjans de comunicació de premsa, ràdio, televisió i internet, publicitat exterior i també a l’entorn 2.0 al conjunt de l’Estat.

La campanya tindrà una incidència especial a Catalunya, d’on prové més del 60% del turisme que visita les comarques de Lleida durant el període d’estiu, tant de vacances com en escapades de cap de setmana i festius. Del conjunt de Catalunya, la ciutat de Barcelona tindrà una presència especial en la campanya del Patronat de Turisme amb la contractació de suports de publicitat exterior. Durant el període d’un mes circularan per la Ciutat Comtal tres autobusos articulats amb la retolació integral de la campanya “Lleida, on tot comença” a tot el vehicle. També es visualitzarà la campanya a la part posterior de 7 vehicles de l’Aerobús que cobreix el recorregut entre Barcelona i l’Aeroport del Prat del Llobregat, i finalment, s’ha contractat per primera vegada la retolació integral de tot un comboi del TramBaix.

La campanya també incorpora un seguit de suports d’abast estatal tant de premsa escrita com de revistes especialitzades amb l’objectiu d’arribar al públic d’arreu, com també en algunes publicacions del sud de França.

Pel que fa a l’entorn on line, la campanya de publicitat digital es focalitza en la promoció dels recursos i els productes turístics del Pirineu i les Terres de Lleida, mitjançant la contractació d’espais a diferents suports on line adreçats al públic final com ara webs específics de producte (trekking i senderisme, esports d’aventura, ornitologia, cultura i festes populars, etc.) adreçada principalment als mercats de Catalunya, les Illes Balears i la Comunitat Valenciana, entre d’altres, i en seccions d’oci i de vacances en portals generalistes, a més de webs del sector turístic especialitzat.

Finalment, cal destacar que, seguint la línia engegada ara fa tres anys, el Patronat de Turisme ha apostat en aquesta nova campanya pels mitjans socials (Facebook, Twitter, YouTube, Pinteret, Flickr i Instagram) amb l’objectiu d’interactuar amb els seus públics i difondre la riquesa natural i patrimonial del nostre territori per mitjà de la marca #aralleida. En aquest sentit, per a aquesta campanya estiuenca s’ha planificat un calendari de publicacions mensuals sobre les activitats i els esdeveniments turístics que tindran lloc aquest estiu al Pirineu i a les Terres de Lleida amb l’objectiu de donar a conèixer la diversitat de propostes d’oci i de vacances per a aquesta nova temporada, com també augmentar la percepció de Lleida com una destinació turística única i singular./Notícia emesa pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Articles relacionats

Back to top button