Estudis-antics

Els espanyols viatjaran tant com l’any passat però gastaran menys

El 65% dels espanyols -el mateix percentatge que al 2007- anirà de vacances aquest estiu però gastaran prop de 146 euros menys que l’any anterior.

Espanya és el país que més redueix la seva previsió d’inversió en vacances, uns 146 euros menys, segons el Baròmetre Ipsos 2008 que elabora l’asseguradora Europ Assistance, i que està dedicat a analitzar les vacances dels europeus.

L’estudi, realitzat amb una mostra de 3.506 persones de diferents països europeus, apunta que la mitjana d’inversió a tota Europa és de 2.208 euros, 444 euros més que el que invertiran els turistes espanyols en els seus desplaçaments (1.764 euros).

Viatjar s’ha convertit en una necessitat per a bona part de la societat, com ho demostra que el 3% dels enquestats admet haver demanat un crèdit per poder finançar les seves vacances.

A diferència de la tendència generalitzada de repartir durant l’any les vacances, el 29% dels espanyols assegura que aquest estiu destinarà de tres a quatre setmanes. Aquest percentatge és cinc punts superior al de l’any passat. Curiosament, però, són els europeus més independents de la família a l’hora de viatjar: un 14% ho farà sol o en companyia d’amics.

Pel que fa a la motivació del viatge, majoritàriament (57%) els espanyols dediquen el seu temps d’oci a descansar mentre que el 48% volen conèixer noves cultures. De fet, un 59% dels enquestats confirma que té previst de passar les seves vacances en territori espanyol i, pel que fa a l’allotjament, només el 60% ho farà en un apartament, hotel o pensió, molt per sota dels austríacs (84%), alemanys (77%), belgues (76%) i britànics (74%).

Per primer cop,Espanya apareix entre els països més previsors a l’hora de reservar les seves vacances. El 59% de reserves anticipades de l’any passat s’ha convertit en un 73% enguany, xifra només superada per altres països tradicionalment més previsors com ara Alemanya (77%), Àustria (75%) o Bèlgica (74%).

Articles relacionats

Back to top button