superior

Destinacions

Promoció sense precedents per a Barcelona

"Somriu! Ets a Barcelona". Aquest és el lema de la campanya de promoció turística impulsada conjuntament per la Secretaria d’Estat de Turisme i Turisme de Barcelona. Compta amb un pressupost de 800.000 euros i destaca els atractius de la ciutat com a destinació gastronòmica, de reunions, de compres, de creuers i de negocis.

La campanya, que s’allargarà fins a mitjans de desembre, pretén aturar la caiguda de visitants registrada als darrers mesos i que probablement s’accentuarà durant 2009. En aquest sentit estan previstes insercions en diferents mitjans escrits i online dels principals mercats emissors europeus (Itàlia, Gran Bretanya, Alemanya, França) a més de la Xina i Corea del Sud.

Aquesta és la primera vegada que tots dos organismes han unit les seves forces per dinamitzar les visites turístiques a la capital catalana i és la campanya més ben dotada pressupostàriament de les que s’han dut a terme fins ara, el que demostra la excepcionalitat de la situació actual amb una davallada notable del nombre de visitants i en l’ocupació dels hotels de la ciutat.

En aquest sentit el president del consorci barceloní, l’hoteler Joan Gaspart xifra en un 10% la previsió de la caiguda de l’ocupació dels hotels barcelonins respecte el 2007, un any de registres “excepcionals” en que es van superar els 7,2 milions de turistes i un 80% d’ocupació. Els hotels de quatre i cinc estrelles tindran un comportament millor que els de menor categoria, amb una clientela molt més sensibles al factor preu.

Gaspart considera que al 2009 es produirà un descens de la demanda estrangera que hauran de suplir amb el mercat nacional. De fet, assegura que els turistes espanyols seran els que “salvin la temporada” i per això dissenyaran campanyes de promoció dirigides a aquest segment, complementàries a les que s’adrecin a d’altres països.

Back to top button