superior

CETTFormació

CETT eLearning: la formació en línia per millorar el teu futur!

La indústria turística ha afrontat a l’inici del nou mil·lenni els canvis profunds induïts per la revolució de les TIC. El més evident d’aquests canvis és l’aparició i expansió d’Internet, que a dia d’avui esdevé una infraestructura bàsica pel desenvolupament de qualsevol negoci i una eina d’interacció contínua amb el client.

Arreu del món, tot i que de forma desigual, l’accés a internet i el seu ús s’està democratitzant. Prova d’això és que l’any 2012 hi havia 2.405 milions d’usuaris d’Internet a tot el món, que representaven el 34,3% de la població mundial. El seu creixement ha estat del 566,4% en el període comprès entre els anys 2000 i 2012 (Internet World Stats, 2012). Cal destacar la importància de la connexió mòbil, donat que l’any 2013 hi havia gairebé el mateix número de persones en el món, 7.100 milions, que volum de telèfons mòbils, 6.800 milions (La Sociedad de la Información en España, 2013). Pel que fa a les xarxes socials, només a Facebook, els ciutadans espanyols s’hi connecten una mitjana de 4,84 a la setmana (IAB Spain Research, 2014)

Aquestes xifres evidencien com internet i les xarxes socials han arrelat en tots els àmbits de la vida quotidiana i han esdevingut imprescindibles en la vida professional de les persones i corporacions. Al compàs del seu desplegament han sorgit noves empreses i professions, que existeixen només a Internet o que combinen el model virtual i el presencial. Pràcticament totes les empreses han hagut d’innovar i fer un esforç d’adaptació al tsunami provocat per les noves tecnologies que estan en constant evolució i efervescència. Les TIC han modificat, fins i tot, els nostres hàbits de vida més tradicionals, la manera de llegir i d’escoltar música, les nostres relacions més personals, com ens comuniquem amb els vells amics o iniciem nous contactes. També han transformat les formes d’organitzar el lleure, viatjar, cercar allotjament, buscar informació i, evidentment, han canviat la nostra forma d’aprendre.

Tot i que és entre els joves on especialment es palpa aquest canvi, perquè per a ells la connexió permanent és una necessitat vital; l’onada digital ha arribat a totes les generacions. El CETT, com a centre internacional  de formació en Turisme, Hoteleria i Gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona, té com a missió formar a aquesta generació digital i, alhora, donar resposta a les inquietuds d’actualització i millora dels professionals. Un repte al qual el CETT dóna resposta amb la màxima exigència de qualitat i esperit de superació i d’innovació que en el seu dia, fa 45 anys, va permetre posar la primera llavor del centre.

En la mateixa línia, el CETT va crear fa dos anys l’oferta CETT eLearning, que esdevé un espai de formació professional en línia i semipresencial, amb la característica principal d’oferir cursos de postgrau i màsters amb una estructura modular. Aquesta composició permet que els alumnes puguin cursar de forma individual els mòduls que més els hi interessin, adaptant així la formació a les necessitats específiques de cada persona.

El catàleg de formació modular online del CETTeLearning va iniciar-se el curs acadèmic 2013-2014 amb el Màster en Gestió d’Equipaments Patrimonials d’ús Turístic; una formació que ha conclòs amb un alt grau de satisfacció i molt bones valoracions per part de l’alumnat que n’ha format part.

Mercè Colom, directora CETTeLearning
Mercè Colom, directora CETTeLearning

De cara el proper curs 2014-2015, l’oferta formativa es complementa amb el nou Curs de Sommelier Semipresencial que permetrà als professionals de la restauració i hoteleria actualitzar i adquirir nous coneixements en sumilleria. Amb la superació d’aquest curs, que s’inicia el mes d’octubre, s’obtindrà el Certificat d’Extensió Universitària CETT, avalat per la Universitat de Barcelona i es podrà accedir al segon any del Curs Superior de Sommelier presencial.

El CETT presenta tota la informació i novetats formatives en línia i semipresencials del CETT eLearning en una nova web que podeu visitar a: www.cett.es/elearning

El compromís del CETT és seguir treballant per la millora de la formació del sector turístic, hoteler i gastronòmic, i oferir una proposta de qualitat, innovadora i adaptada a les necessitats que demanda la societat. En definitiva, per ajudar-te a construir el teu futur! /Informació emesa pel CETT

 

Articles relacionats

Back to top button