superior

Destinacions

Lloret realitza noves inversions per fomentar el turisme accessible

Lloret de Mar continua invertint en matèria d’accessibilitat a fi de posicionar-se com a destinació de referència en aquest àmbit. Aquest 2014 la zona adaptada ubicada a la platja de Lloret s’ha dotat de nou material com són una grua per fer el traspàs d’usuaris que fan el bany adaptat de la cadira de rodes a la cadira amfíbia; una llitera per als vestidors; una cadira amfíbia extra per poder oferir més banys o facilitar als adjudicataris que els serveis aquàtics siguin accessibles i un joc de crosses adaptades. El cost total d’aquest material ascendeix a uns 5.000 €. Lloret és membre de l’ENAT —European Network for Accessible Tourism—, associació que té per objectiu fomentar el turisme accessible arreu d’Europa, i del projecte “Turisme per a tothom” de l’Agència Catalana de Turisme.

Actualment l’Ajuntament de Lloret de Mar destina aproximadament uns 100.000 € anuals al Pla de mobilitat i adequació de les platges i cales, i ho fa treballant en col·laboració amb diverses organitzacions com MIFAS i ONCE per tal d’estructurar i promocionar l’oferta turística accessible de què disposa.

A més, com es fa anualment i està pressupostat, s’executa el Pla de Mobilitat, que ha destinat enguany una partida de prop de 50.000 € a la supressió de barreres arquitectòniques a diversos carrers de la població.

Es calcula que la demanda potencial de turisme accessible a Europa pot arribar fins a 50 milions de persones i, a més, es poden incloure en aquest segment la gent gran i les famílies amb nens petits, segments en els quals Lloret de Mar treballa i considera com a prioritaris.

Articles relacionats

Back to top button