superior

DestinacionsFires i Congressos

Catalunya rep 1.800 milions d’euros pel turisme de reunions

Més de 1,6 milions de turistes van visitar Catalunya per assistir a fires, congressos o reunions de negocis, l’any passat. Aquestes dades es coneixen quan el saló de turisme de negocis EIBTM tanca a Barcelona la seva darrera edició amb aquest nom – a partir del proper any passarà a anomenar-se IBTM-.

Els mercats emissors més importants per a Catalunya van ser França (19,8%), Països Nòrdics (17%), Regne Unit (11,4%), Alemanya (10,9%), Itàlia (7,2%) i Països Baixos (4,6%), segons ha informat en un comunicat l’administració catalana representada pel Catalonia Convention Bureau.

Pel que fa a la despesa, aquests turistes van generar uns ingressos de més de 1.800 milions d’euros, sent els turistes de França els que més van gastar (12,7%), seguits per Regne Unit (9%), Alemanya (8,9%), Països Nòrdics (6,6%), Itàlia (5,2%) i Països Baixos (3,6%).

La EIBTM ha deixat un impacte econòmic de 40 milions d’euros a la capital catalana. El saló l’organitza Reed Travel Exhibitions i per primera vegada ha obert el seu programa formatiu en castellà per a professionals espanyols. En aquesta edició, EIBTM ha reunit a uns 3.000 expositors de 150 països i ha atret a 15.000 professionals.

Segons l’última classificació de l’Associació Internacional de Congressos i Convencions (ICCA), Barcelona va ser al 2013 la ciutat del món que va atraure més participants en congressos, amb un total de 122.877 delegats. Amb 179 esdeveniments organitzats, la capital catalana se situa en la quarta posició del rànquing mundial, per darrere de París, Madrid i Viena.

Articles relacionats

Back to top button