superior

EmpresesTransport

El consell d’Spanair, condemnat a pagar 10,8 milions per la fallida

La justícia ha condemnat el president de Spanair, Ferran Soriano, i al consell d’administració de la companyia per retardar la presentació del concurs de creditors quan coneixia que l’aerolínia era insolvent. La sentència els obliga a pagar 10,8 milions d’euros i els inhabilita per a la gestió de patrimonis aliens durant dos anys.

L’última aventura d’Spanair va començar el gener del 2009 quan institucions i empresaris catalans van comprar al grup SAS el 80% de la companyia. El seu objectiu era crear una aerolínia catalana que incrementés al Prat els vols intercontinentals.

En la sentència coneguda aquest mes de setembre, el jutge considera que les decisions del consell van agreujar la insolvència de l’empresa al retardar la presentació del concurs quan el desembre de 2011 van fracassar les negociacions amb Qatar Airways. El fiscal demanava la quantitat de 47 milions en entendre que la insolvència es remuntava a cinc mesos abans.

Spanair va presentar el 30 de gener de 2012 concurs de creditors amb un passiu de 474 milions d’euros. El jutge retreu que continuessin amb la gestió de la companyia i que continués la venda de bitllets com si no passés res quan era evident la possibilitat de la pèrdua de la llicència de vol per impagament.

Els condemnats han anunciat que recorreran la sentència davant l’Audiència Provincial de Barcelona.

Articles relacionats

Back to top button