superior

Destinacions

Andorra entra en recessió turística

Les dades oficials de visitants al Principat d’Andorra mostren una disminució durant aquest any del 2,4%. El nombre de vehicles que accedeixen al país ha caigut també de forma considerable tant les que accedeixen per la banda espanyola com francesa.

L’únic accés dels visitants a Andorra es produeix per carretera i per això les estadístiques d’entrada de vehicles és clau. Aquest 2019 han baixat un 3,1% en el nombre de vehicles, i aquest percentatge és pràcticament idèntic per a les fronteres hispanoandorrana i francoandorrana.

Aquestes dades que suposen una caiguda de l’afluència de visitants es podrien suavitzar amb una bona campanya de neu 2019/2020. Malgrat tot, amb un bon mes de desembre serà difícil revertir el balanç global de l’any. Andorra Turisme ha fet previsions per a la temporada d’hivern i espera incrementar els turistes un 2,2%.

El punt feble del sector turístic d’Andorra es centre en la primavera i l’estiu. Les estacions d’esquí i el sector de la neu funcionen molt bé especialment en el mercat espanyol i no tant en el francès. També el Regne Unit és un client important que escull Andorra per a la pràctica de l’esquí.

Les autoritats responsables de la promoció del Principat reconeixen que tenen un índex molt elevat d’excursionistes -visitants d’un sol dia que no pernocten- front els turistes, que són aquells que s’allotgen i pernocten en un establiment turístic. El seu objectiu és superar aquest desequilibri i aconseguir que els excursionistes es vagin convertint de mica en mica en turistes.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button