superior

Transport

Inversió de 20 milions per a l’Aeroport de Girona

Aena ha previst un pla d’inversions per als aeroports catalans. El Prat rebrà 157,1, Girona 19,7 i Reus 18,38.

En el cas de l’Aeroport Girona, per al període 2012-2021, suposarà pràcticament 20 milions d’euros. Cal recordar que AENA ha invertit a l’aeroport de la Costa Brava prop de 150 milions en l’última dècada.

La primera actuació s’inicia en breu amb l’adequació d’espais confrontants a la pista d’aterratge per un valor de 6,9 milions d’euros. Aquestes obres no afectaran la pavimentació de la pista i per tant no incidirà en l’operativa del trànsit aeri durant els mesos d’estiu.

L’aeroport va moure 1,7 milions de passatgers el 2016, lluny del seu rècord de 2008 quan superava els 5 milions de viatgers.

A aquesta actuació inicial li seguirà una inversió sobre la pista de rodatge valorada en 3,17 milions, segons informa Expansión. Aena seguirà el seu pla d’inversions en els següents anys amb millores en temes de seguretat i instal•lacions per gairebé 5 milions d’euros.

Bon estiu per a l’aeroport
La temporada d’estiu de l’aeroport Girona Costa Brava comença amb bones perspectives després d’una acumulació de mals resultats els últims anys. Oferirà fins a 48 destinacions, deu més que l’estiu del 2016.

L’activitat a l’hivern ha estat decebedora amb només 13 rutes. Tot i la reculada de Ryanair, que segueix reduint rutes, la incorporació de d’altres companyies com Jet2 permet donar uns resultats de creixement per aquest estiu.

Articles relacionats

Back to top button