Aeri

El Prat distingit com el millor aeroport europeu

La nova Terminal 1 de l’aeroport de Barcelona ha merescut el reconeixement de l’Airport Council International (ACI), la principal associació d’operadors aeroportuaris, per la seva “gran eficiència operativa”. Aquesta distinció és la més important que s’atorga entre els equipaments europeus de més de 25 milions de viatgers. Aquest estiu el tràfic de Barcelona pot pujar entre un 4% i un 9%.

Fernando Echegaray, director de l’aeroport de Barcelona es va mostrar orgullós de poder rebre un premi com aquest “concedit per l’elit del món aeroportuari europeu”. A més de l’agilitat en els processos, l’ACI ha destacat de la T1 el disseny ampli i funcional, l’aplicació de les noves tecnologies i la qualitat de l’oferta comercial i de restauració. En quant a serveis als passatgers destaquen les propostes pel viatger business amb les sales VIP i l’àrea d’oci.

Segons una enquesta entre els viatgers, el Prat treu molt bona nota en seguretat a les terminals o en el tractament dels equipatges i suspèn per les cues en els controls d’embarcament. Echegaray explica que el temps d’espera és d’un màxim de 10 minuts en hora punta, inferior a la majoria d’aeroports d’Europa. Tot i això, aquest estiu la T1 incorporarà una cua ràpida als filtres de seguretat ‘fast track’ que les companyies podran oferir a alguns dels seus passatgers.

Les previsions del director de l’aeroport de Barcelona és que el tràfic de viatgers creixi aquest estiu entre el 4% i el 9% si es té en compte l’increment en les reserves d’slots. La T1 té un gran marge de creixement, en el seu primer any de funcionament han passat per la terminal 17,5 milions de passatgers, la meitat de la seva capacitat.

Back to top button