superior

EmpresesTransport

Els AVE entre Madrid i Barcelona seguiran sense oferir wifi

Malgrat l’anunci realitzat per Renfe que els trens AVE començaran a oferir wifi a partir d’aquest mes de novembre, la línia de connexió entres les dues principals ciutats del país no tindrà aquest servei d’internet sense fils.

La companyia ha decidit oferir el servei bàsic gratuït i un altre premium de pagament en alguns trens d’alta velocitat Madrid-Sevilla. Ja fa un any que Telefónica va rebre el contracte d’adjudicació per instal·lar i subministrar wifi a bord. Aquest projecte no ha brillat especialment per la seva velocitat ja que en la posada en marxa només afectarà alguns trens que realitzen aquest trajecte. Crida l’atenció que la línia més concorreguda i que genera els majors èxits a la companyia, la que cobreix Madrid i Barcelona, ​​es quedi inicialment sense aquest servei. Més encara quan bona part dels viatges tenen un caràcter corporatiu i empresarial, molt necessitat de connexió a internet per als diferents dispositius mòbils.

Curiós també que una operadora de transport d’alta gamma en un servei com l’AVE estigui trigant tant en satisfer una de les peticions dels seus usuaris. El transport de viatgers per carretera a Espanya ja compta amb connexió a internet en els recorreguts de curta, mitjana i llarga distància. Les aerolínies que operen rutes de llarga distància també i cada vegada més s’està permetent la connexió durant diferents moments del vol.

A la resta de països europeus la majoria de trens ja ofereixen wifi mentre que l’operadora espanyola no ha donat detalls d’aquesta lenta implantació. Els tècnics expliquen que les complicacions tecnològiques són mínimes: una antena receptora a cada comboi i uns repetidors en els vagons.

Renfe i Telefónica, que s’embutxacarà en els propers 10 anys prop de 150 milions d’euros pel projecte, prestaran aquest servei a través de la plataforma ‘PlayRenfe’ que oferirà continguts audiovisuals i d’entreteniment gràcies a una connexió de pagament de gran capacitat. Tots els viatgers podran gaudir d’una connexió sense fils bàsica gratuïta a l’interior dels trens i a les estacions.

Articles relacionats

Back to top button