La hiperconnectivitat transformarà el model de negoci turístic

El sector de les agències de viatges online és l’únic que malgrat la crisi ha experimentat un creixement constant en el volum de negoci. La productivitat d’aquestes empreses s’ha multiplicat per 10 en els últims 7 anys. Les vendes per empleat han passat de 241 mil euros el 2003 a 2,6 milions el 2009.

Javier Pérez-Tenessa, cofundador d’eDreams, va presentar a la jornada “L’economia del turisme: nous reptes a Catalunya” els principals indicadors que demostren la força que té el sector de la distribució per internet. A més de la productivitat per empleat va aportar una dada, el 50% dels bitllets d’avió es vendran online en 2010 a Europa, en 2009 va ser un 40%.

El rànking de les 5 primeres agències de viatges online amb seu a Europa, segon Pérez-Tenessa, són per aquest ordre: Opodo del Regne Unit, eDreams d’Espanya, CoVoyages i Karavel de França i Rumbo d’Espanya.

Els participants en l’edició de Travelthink a Madrid també van apuntar com el negoci turístic tendeix inexorablement a la de la distribució per multicanal, aprofitant totes les eines tecnològiques. Aquesta tendència és la que permet reduir riscos a les empreses que volen situar el seu producte turístic. Aquells que mantinguin com a única opció la venda offline estaran condemnats a curt termini. Compaginar la distribució en els diferents formats seria el més encertat.

De la mateixa manera les empreses de distribució, les agències, han de treballar els dos formats –online/offline-, no ser resistents al canvi i, a la vegada mantenir el valor que té l’assessorament i el contacte personal de la venda offline.

0 0 0